Songs

nelly furtado - all good things (come to an end)

bäst just nu!

nu känns det bra..... vi har bilen + släpet fixat... kvar är båtresa + att fixa en stor stark man som följeslagare och vapendragare. det går snabbt att ordna.

men lite pengar fattas. hur göra då då?
jo, baka kakor och sälja på fristils SM på lördag.
KOM OCH KÖP!

cuz very much into charity work..... hehe.


best snowboarding places - Listing it

satt idag i min tristess och skrev en lista på jobbet.. men den försvann av nån anledning. *sur* här kommer ett nytt försök!


bästa snowboardställena jag varit på:

1. offpistområdet bredvid väggen i sälen. helt sjuuuukt bra! brant som fan, snöigt som fan. men det är rätt mycket sten och träd i vägen, det betyder alltså att man måste ducka och gira och såna, det är roligt. då är man liksom upptagen hela tiden. men man ska som sagt inte ramla där för då blir man till en snögubbe, och det vill man ju inte! jag brukar aldrig prata väl om sälen, (jag gillar inte sälens åkning så mkt) så det är rätt kul att det hamnar på min förstaplats... 



Jag i favoritbacken i Sälen


2. svarten i trysil. den backen får ens hjärta att hoppa typ tio slag i minuten. helt sjuuuukt brant backe. det bränner som fan i benen när man kommer ner, OM man ens lyckas ta sig ner... första gången jag åkte den satte jag mig mitt i backen och grinade efter en scooter för att jag var så skraj. det var isigt och jävligt, så så fort man rörde sig halkade man neråt mot sin vilja.. man kan inte heller ta sig upp igen, utan man är fast och MÅSTE ta sig ner. vare sig man vill eller inte... :| de galna danskarna som for ner bredvid mig i tusen km per timme stänkandes snö åt alla håll å kanter, gjorde inte saken bättre... påminner mig om galningarna i sällskapsresan i fjällen.... eller tom cruise i oprahs gästsoffa. haha.. de ställde sig dessutom o tittade upp mot mig i en halvtimme och flinade när de kom ner... skitkul... nej? asskämmigt! haha.... men men. nu går det bättre iaf. men det trycker fortfarande till lite i magen när jag tänker på den backen.....



Svarten!



3. okänt offpistområde i åre. öster om äggliften går den ner iaf. om man gillar ensamhet, tystnad och kuslighet men samtidigt brant backe med slössnö ska man åka den. man åker i en liten dal, så man har bergsväggar på sidorna om sig... går det en lavin då är man iaf rätt körd. hehe. men det var roligt... när vi åkte där första gången visste vi inte vart dalen ledde.. kändes som om den ledde oss bort från civilisationen typ. vi fick åka över stenrös och över en bro till och med. askul... :) det blev min favorit i åre!


Grymmast i Åre



NU är jag hungrig.. eller förresten. måste lista de tre sämsta ställena också.

1. bjursås. absolut det sämsta stället. gamla, slitna grejer, tråkig personal, trist stämning, ingen after ski, (fast vi sitter ändå bara inne och drar i oss bärs och jägermeister på värdshuset =)) och dessutom skiiiiittråkig åkning... korta och tråkiga backar som tar slut på en gång. jag vill fan inte prata om det!

2. hmmm...... svårt. högbyn är inte så kyyyl....

3... nja, det finns nog inga mer tråkiga ställen. alla har ju nånting bra, det viktigaste: MAN KAN ÅKA SNOUBÅÅRD! gah.....

så... nu är jag hungrig (=mcdonalds), törstig (=öl) och snowboardsugen (=SNÖ!)


SNOW

faaaaaan vad jag vill ut å åka bräda nu.... skit också! men inte förrän om ca en månad. då blire sälen över nyår... fan va sooooft! backarna är inte de bästa direkt (nej) men sälenfjällen har sina guldkorn! som t ex offpistområdet bredvid väggen... svart och härlig. var där förra nyåret och det var helt wunderbar snö då.. typ 1 m lössnö, då fick man akta sig för att ramla på plan mark, för då kom man inte upp igen.. =) så såg man ut som en snögubbe när man skulle åka upp i liften och fick skämmas som en olydig pojkvasker i skamvrån. och afterskin ska vi inte ens tala om... riiiktigt grym. like in no other place. i trysil betyder afterski jordnötter, en öl och musik i högtalarna.. i sälen betyder det liveband, massa bärs å jägermeister och en jäääävla massa drag!


SNOW
Sjysst pudersnöåkning.... Rätt brant... huu! =)

i år så hoppas jag på brädande i både åre och sälen. det är iaf vad som borde gå igenom... men det är tråkigt att jag redan varit på båda ställena, hade ju varit kul om man fick utforska de svenska fjällen lite mer! jag har inte varit på så många ställen än nämligen....
lista på var jag har varit:

  • Trysil
  • Åre
  • Riksgränsen
  • Sälenfjällen:

                     Lindvallen

                   Högfjället
                      Hundfjället 
                       Tandådalen
                Kläppen
            Stöten

  • Kungsberget
  • Romme
  • Bjursås
  • Högbyn

Listan går från större till mindre, vilket lär förstås... de tre sista borde egentligen inte räknas, de är bara småpotatis... drömmen är de franska alperna. men där har jag bara varit på sommaren, det räknas inte heller. men det var huuuur fint som helst ändå... men men. jag vill ha snö på mina alptoppar. =)
nu ska jag gå å fika, sen slutar jag. tjingeling...


Bling boooz!


Kolla här då vad jag hittade:

Bling boooz!
Bling bling-vodka! Jag är helt såld... =)) En sån ska jag bara ha! Kosta vad det kosta vill... =)


Ja, dags för julbordskryssning igen med hela tjocka släkten. Ska bli såååå kul! vi blir närmare 40 pers om allt går som det ska.. å det ska det ju. eftersom det är jag som är arrangör. =) fast som jag har skrivit tidigare så gungar den här båten nåt enormt... ENORMT!!! en gång när vi åkte kunde man se det vita skummet från vågorna på sjätte våningen... helt sjukt... kunde inte ens gå rakt. (och det var INTE pga alkohol, för jag var bara 13 då) hehe.

jo. nu är insamlingen färdig. helt färdig! nu är det finansieringen kvar. jag å jannica satte oss ner igår för att ringa runt lite sponsorer, men det gick inte som vi hade tänkt oss precis. folk är väldigt, väldigt snåla av sig. precis som jannica sa, det är de fattiga som är generösa och kan känna iaf NÅT slags medlidande. de redan rika och trygga företagspamparna däremot sitter på sina höga hästar och verkar inte alls vilja kännas vid att många människor faktiskt har det svårt.. men men. vi ska iaf få igenom det här!

förresten, om det är nån som har ett heltidsjobb att ge till mig så får den säga till..... det suger att jobba timmar. just nu, utöver canon-jobbet, jobbar jag med att åka runt på olika högstadieskolor och rekrytera extrajobbare. det är faktiskt skitkul. blir bjuden på frukost och får dessutom en betald frukoststund. jag ser det som det iaf. =) men pengarna räcker ju inte till ett eget hushåll direkt.... fast jag vet inte om jag vill flytta hemifrån. jag skulle sakna mammas mat å pappas tjat... =)

charlotta är i NY. helt sjukt.... hon ÄR DÄR verkligen. får se vad hon har att säga sen..
over and out.