KÖRKORT AVKLARAT!

IDAG TOG JAG KÖRKORTET!!!
ååååååååååh..... :D:D:D:D
så glad... ut o åka hela sommaren.. pappa bjussar på en full tank oxå.

pappa, tack så mycket för allt, det är du som har gjort att det ens är möjligt! älskar dig mest av allt på HELA jorden!

pappa väntade på mig när jag hade kört upp, och eftersom körkortsgubben kom ut före mig och såg butter ut trodde pappa att nej nu jävlar nu grinar hon och nu blir det jobbigt! men icke, jag möte honom med världens största smile och han lyfte upp mig och kramade mig.. .:) sen är det massa personer som har ringt o grattat, för de har vetat hur mycket jag har längtat efter det här! ååh fan va SKÖNT! aaaaaggghhhh!

*fan vad jag är bra*

:)

ikväll ska jag o jannica till färnebo o ragga... hahaha. puss o hej :*


dagen D!

kl är 07.56 i skrivande stund. har nyss kommit till jobbet... har redan jättekul. jättekul. jobbar bara till 14 idag, ska sen övningsköra (sista innan uppkörningen IMORGON!) sen till skattemyndigheten, sen till snuthuset för att fixa pass åt johan.... hmm. japp. för vi ska visst till estland... billigt och bra blir det. måste kolla upp vad den estländska kronan står i mot den svenska. det ska vara BILLIGT! annars vill inte jag följa med :( får nämligen inte min riktiga lön förrän den 25 juli.

iaf, till det väsentliga, jag har UPPKÖRNING imorgon!!! IMORGON!!!! imrogonrimorgonrimorgonrimornogn!
om jag får körkortet ska jag.... jag ska..... springa till kina och hoppa upp och ner och skrika tills halsen går sönder och efter det ska jag köra bil hela dagen!!! om, OM jag nu tar körkort... vilket jag måste....
det är fan jobbigt. jag vill ha uppkörning nu för jag vill veta hur det går! körde igår med pappa och det gick väldigt bra... väldigt bra. får man beröm av pappa, då vet man att då ÄR det bra. men vi va liksom ute klockan 22 när inga andra bilar är ute. svårt? nej, inte direkt. jag har uppkörning mitt på dagen! :| jag ska inte säga vilken tidpunkt till nån igen, jag vill inte ha massa svin hängandes efter mig som ska jävlas så jag inte får mitt körkort. :P om nån hade gjort det hade den varit dödare än dödast, så ni som ens tänkt på det; tänk om!

kolla textstycket som blev.. det tog 1,5 min att skriva. jag skulle kunna skriva 10 ggr mer, för jag har sån ångestnervositet och så mkt jag måste få ur mig. men jag besparar er.........

*don't worry, be happy!*

ummmm...

jag har sååååååå tråkigt. 2 timmar av min arbetsdag har gått, och det har kommit två samtal. varje samtal tog 20 sekunder. tänk er själva att sitta och stirra in i en vägg i två timmar... ingen människa håller sig frisk på det sättet!

jag vill ut o jobba och göra nytta.... stress me for god's sake! det här är inte min grej liksom. men vad är min grej? jag åker bräda ja, de e en livsstil de hä!

carpe diem?

såg en grej alldeles nyss som jag reagerade på. ur mallans dagbok:

"Redan mars!
Snart semester, bara 18 veckor kvar. Jippiii!"


man jobbar och knegar och längtar till semestern. sen blir det semester i 4 veckor, och man njuter för fulla muggar. man räknar de sista dagarna av semestern, men ack så fort det år och till slut är man där igen, på jobbet.
så börjar man titta i kalendern igen hur lång tid det är tills nästa semesterperiod, antagligen julen. jobbet är ett trans av tvång för många.
jag vill inte ha det så :(
jag vill kunna njuta av mitt liv hela tiden. längta tills varje ny dag gryr. jag vill inte leva i en annan tid än min egen. men det blir så ändå...
för i det här systemet finns inget annat alternativ än att arbeta. 7-4 varje dag, hela året är det som gäller.
men jag vill verkligen inte det :(
hellre jobbar jag tre typ 12 timmarspass i veckan och är ledig 4 dagar av 7. än att jobba 5 av 7 och ändå knappt ha nån tid över pga trötthet eller vad det nu är....  

SSU flaggar med sin dumhet - igen

SSU har varit igång igen! FAN alltså!
SSU hade en kurs i södra sverige förra året där kvinnor skulle lära sig om jämställdhet i samhället.
som slagord fanns "MANSSLAKT - KVINNOMAKT"
vafan är det för ett rasistiskt uttalande?
det är samma sak som när hitler ville utrota alla judar. snälla, kan vi inte sätta dem i fängelse för hets mot folkgrupp?

på den här kursen som hölls för tjejerna propagerade man för sina rasistiska åsikter genom en tjej som blivit utsatt för gruppvåldtäkt. visst är det vidrigt och oacceptabelt med gruppvåldtäkt, men man kan inte dra alla över en kam. man använder alltså en gruppvåldtäkt som en anledning att hata män. vilka män? jo, alla! finns inte någon som helst begränsning i deras uttalande.
för SSU innebär det att om en kille våldtar - då våldtar alla.
jämför återigen med rasisterna - om en svarting själ - då själ alla!

men visst är det så..... om duktiga SSU-ledaren anna som svinar på krogen och representerar sitt parti så fint - så måste ju alla göra så! jag skulle vilja slå tillbaka med deras egen medicin, men jag vill samtidigt inte sänka mig till deras nivå.
kan ni inte, snälla socialfallsdemokrater - bara FÖRSÖKA använda era hjärnceller (sågspån) till något bra! och att ni har blivit valda av folket är ju desto mer skrämmande. jag hoppas på moderaterna i valet......

trött, uttråkad och ineffektiv.

det är jag det ja. sitter på jobbet och jag kan knappt hålla mina ögon öppna.. är skittrött, har jättetråkigt och det händer typ ingenting här.... men nu har jag jobbat 5½ av mina 20 jobbardagar iaf. bara 14½ kvar då... sen får jag mitt sommarlov.
förhoppningsvis ska jag, johan, jannica och jani åka till pärnu på semester... skönaste stället. väldigt väldigt billigt och bra och mysigt. 250 kr var för en hel veckas boende i central lägenhet klagar iaf inte jag på. det är resan dit + mat och dryck som kostar. resan hem får vi genom mamma o pappa som ska flyga hem samtidigt som vi. ibland är det bra med en pappa som är pilot... jag kan komma vart jag vill i hela världen! eller inte... eller jo, nästan. :)  pärnu är iaf sommarstad estland, ungefär som vårat visby eller halmstad...

Pärnu!



Pärnu
Fint på stranden!



- - -----
ahh, skitläskigt, det ringde en kille som snackade engelska alldeles nyss.. antar att det var från IBM på irland eller i skottland. scääry. men det gick bra iaf. han sökte bertil ström, så det blev så avancerat som "I'm afraid he's busy right now, can I ask him to call you back". man blir lite ställd när man ska prata ett språk som man bara lyssnar på men typ aldrig pratar.



javääne oja dock dock ewww!

nu är det drygt 30 min kvar till lunch.. och jag väntar med spänning! imorgon är det fotboll... och hela veckan är det fullbokat med övningskörning, för nästa vecka har jag UPPKÖRNING! *grinar* fan jag ska nog börja köra folkrace, det är svingrymt. pappa och jag var ute och skulle träna halkkörning på rocklundabanan i vintras, då fick jag prova att gasa på som fan och styra mot sladden... så vi åkte runt där och gasade och slirade och sladdade och jag blev som helt oxtokig bakom ratten. haha. och faaaaan vad kul det var =) jag gillar inte stadstrafikkörning, det är bara tråkigt. eller all bilkörning är iofs kul, men den är den tråkigaste av det roliga om man säger så då..... jag är den nya Colin McRae för jag är gryyyyym!

jaja...... nu ska jag göra nåt annat... inte fan vet jag vad, men nåt. ringa och väcka johan den slöfocken till latmask kanske... ja! hej å hå!

fetma hit och fetma dit

nu börjar jag bli trött på all fetma-hysteri!!! det har gått för långt nu! en massa bantningsmetoder hit och dit, GI, viktväktarna och fettsnålt, och träning och vardagsmotion och gångstavar och den amerikanska matkulturen som vi skyller allt på, istället för att inse att vi är människor som kan tänka och efter egen förmåga kan välja vad som är bäst för en själv.....
men uppenbarligen är allt som alla har snackat om i något års tid inte farligt!

på aftonbladet läste jag rubriken "fetma inte alltid farligt" och att bantning kan förkorta livslängden. kan dom inte bestämma sig nångång? jag orkar inte lyssna på alla osäkra forskningsresultat och expertuttalanden, för alla säger olika och det kommer motsägelser hela tiden! jag skiter i det där nu för inget stämmer.... bahhhh!
jag ska bli anti-smalist och äta bara mcdonalds och jag ska bli VÄRLDENS TJOCKASTE TJEJ! nån som vill joina?! :)

ok, jag börjar efter sommaren....

datorisering

Ur ett kedjebrev jag fick:

"Mellan kl. 13 -16 imorgon kommer någonting bra att hända dig.
>Det kan vara vartsomhelst; AOL, Yahoo, MSN, i skolan, vartsomhelst."


Och jag kom till en rolig insikt som inte gladde mina utsikter... och det är att datorn verkligen HAR tagit över! det känns hemskt att veta att den vanligaste mötesplatsen numer är MSN och AOL. istället för att gå ner på stan och fika loggar man in på MSN. det är sorgligt :(
nog finns det många fördelar med datorer, men den förstör mycket också. folk sitter inne hela dagarna och spelar, chattar och surfar. var tog det sociala nätverket vägen? det som man inte behöver datorn för att nå alltså! jädrans människor och bli folkskygga och förlamade av den också.... usch. datorn är alldeles för genial för oss människor. ;)

studenten

för jag har tagit studenten, fy fan vad jag är bra! och det är med väääldigt blandade känslor... visst är det kul med något nytt.. men ändå så saknar man det gamla. visst är det kul med spänning, men det är i skolan jag har varit trygg de senaste 12 åren, och två tredjedelarna av mitt liv. liksom...... vad ska jag göra nu?

skolan har alltid funnits där, i tid och otid, vare sig jag ville eller inte. jag har hatat och älskat skolan. men jag tror jag har hatat den mer än vad jag har älskat den.
på senare tid har jag hatat den av mer befogade skäl än förut, då det lät typ "skolan suger för den är så tråkig (man tvingas ju sitta tyst och stilla i 40 min i sträck), jag vill aldrig mer gå till skolan, hatar tidiga mornar" bla bla. det fanns inte riktigt belägg för det. men nu på gymnasiet har jag kommit på att skolan inte är nåt för mig.

visst är det kul att lära sig nya saker, jag skulle inte kunna leva utan det! men i skolan lär man sig det som någon annan har läst och tolkat. det är liksom inte direkt information, vilket sänker kvaliteten på skolan nåt enormt.. det är liksom inte lärdom utan det är någon annans tolkning av något. därför tror jag man kan lära sig bättre på andra håll. t.ex. learning by doing. man gör saker, man gör misstag, och man lär sig av det.

de flesta av de allmänna kunskaper jag har har jag fått från annat håll. t.ex. genom internet, dokumentärer, nyhetsprogram, tidningar, böcker men framför allt människor som pratar med varann! och anledningen till att jag har lärt mig saker är att intresset och vetgirigheten finns! jag snappar upp mycket viktigt i min omgivning, jag väljer oftast discovery framför vita lögner eller nåt annat skit, jag väljer insider framför nanny. det är faktiskt rätt så kul hur man kan förstå hur en människa är genom vad de väljer för tv-program.

en människa som tittar på days of our lives kan man inte vänta sig en högre IQ-kvot än 80 av, lågt engagemang i samhällsfrågor och ett evigt snack om relationer mellan människor. en person som tittar på parlamentet, simpsons, seinfeld, kanske bara har en jävligt bra humor, eller så tar de livet med en klackspark. människor som tittar på nyheter, dokumentärer, vetenskapsmagasin osv har ett intresse av politik, hur systemet fungerar och har ofta många åsikter och mycket att säga om saker, och är därför ofta engagerade i samhällsdebatten.
eller? jag kan ha fel.... men jag tror det är lite så iaf =)

men shit... jag är fortfarande helt skärrad över att jag har tagit studenten och kommit in i en ny fas i livet, där jag måste vara vuxen och ta ansvar själv... jag vill inte! men jag antar att man växer in i rollen....

nu sitter jag iaf och jobbar (buhu, det är jättefint väder ute) men det är dött som vanligt... det är fan konstigt en måndagsförmiddag. många maskiner brukar få tuppjuck under helg. hoppades jag ja....

fortfarande uppkörning den 30 juni. SCARY!